fbpx

Doe wat je echt wilt en doe het met fucking veel passie

Eigenlijk is de titel van deze blog al duidelijk genoeg. Punt erachter en succes ermee. Maar je bent er nou toch dus ik zal het wat nader toelichten.

In de afgelopen 4 jaar heb ik tientallen mensen mogen begeleiden naar een gelukkiger leven. Dat is mijn werk namelijk: mensen gelukkig maken.

Gelukkig zijn, zit voor veel cliënten in het kwijtraken van kilo’s. Hierdoor krijgen ze meer eigenwaarde en staan ze sterker in hun schoenen. Maar niet alle cliënten hebben de behoefte om af te vallen.

Vaak komen we daar achter gedurende een coachingstraject. Een studie die niet bevalt, een baan waar je elke dag tegenop kijkt of een relatie waar je geen geluk meer uit haalt. Allemaal zaken die emoties oproepen en daardoor ook tot eetbuien of stapavonden kunnen leiden. Uiteindelijk leidt dit tot gewichtstoename (en wellicht overgewicht: ook zonder overgewicht kun je niet tevreden zijn met je lichaam).

Je kan vervolgens het zweet voor je ogen gaan trainen en alleen maar kauwen op speltzuurdesemvolkorenbrood zonder aspartaam, broccoli en spinazie maar je lost er niks mee op. Althans niet op de lange termijn.

Want hoewel je je op korte termijn heel goed voelt omdat je resultaten ziet en complimenten krijgt, heb je nog steeds een kutbaan/studie/relatie*. En dat gevoel komt terug of je nou wil of niet.

Waarom ik dat weet? Omdat ik jarenlang geen idee had wat ik wilde met mijn leven.

Ik heb zowel Atheneum als Havo als Mavo gedaan. In die volgorde. Ik heb twee Mbo-studies niet afgemaakt. Ik heb tig baantjes gehad waar ik echt heel hard mijn best deed om te slagen maar er simpelweg niet geschikt voor was. Ik wilde per se in loondienst een carrière opbouwen omdat dat nou eenmaal hoort. Omdat dat is wat normaal is.

Totdat ik stopte met denken wat anderen van mij vinden. Dit is een proces wat jaren duurde en de komende jaren nog niet is afgerond. Maar ik heb de eerste stap 4 jaar geleden gezet door met Fitbody te beginnen. Ik was toen dus “al” 28. Nu open ik over een paar weken mijn eigen PT studio.

In de afgelopen jaren Ik heb steeds meer lak aan de mening van mensen die ver van mij vandaan staan. Ik doe wat ik denk dat goed is voor mij en mijn familie/vrienden/relatie.

Ik ben oprecht gelukkiger dan ik ooit ben geweest. Ik werk elke dag met leuke mensen en probeer iets toe te voegen aan hun leven: gezondheid, fitheid en geluk. Iedere dag ga ik fluitend naar mijn werk en kom ik moe maar voldaan thuis.

Natuurlijk heb ik stress over inkomsten, uitgaven en ben ik soms nog te veel op zoek naar bevestiging. Ik durf vaak geen blogs te posten of berichten te plaatsen op social media omdat ik alles perfect wil doen. Maar het is al zo veel beter dan het is geweest!

Moraal van het verhaal:

Stop met luisteren naar goedbedoelde adviezen van je omgeving. Natuurlijk heeft iedereen het beste met je voor maar er is maar één persoon die jou gelukkig kan maken: jijzelf. En daar moet je alles voor doen wat nodig is. Echt alles.

Is dat eng? Het is doodeng. Maar je gaat er zo fucking veel gelukkiger van worden!

Wil je je eigen zaak? Ga op onderzoek uit!
Wil je naar het buitenland voor werk/studie/reizen? Ga dan!
Wil je toch een paar kilo afvallen omdat je dan simpelweg lekkerder in je vel zit? Doe dat dan!

Blijf niet hangen in dagdromen en mooie filmpjes of blogs zoals deze. Stop met denken. Klap die laptop dicht en ga het doen!

Bij Fitbody richten we ons op het gelukkig maken van mensen. Training vormt de kern waarmee we mentaal een verandering teweeg brengen. Vanaf eind september kun je zowel personal training als groepstraining volgen in een rustige setting. Zodat je in alle rust aan je doelen kunt werken.

Meer info? Bel, mail of app naar Sander: 0650632750 of sander@fitbody.nl

* Doorhalen wat niet van toepassing is. Meerdere antwoorden mogelijk.

By | 2017-09-21T19:40:10+00:00 21-09-2017|