fbpx

Heb schijt

Een groot deel van de leden van FitBody probeer ik te leren om schijt te hebben aan de mening van anderen.

Of het nou je ouders zijn, je partner, je vrienden: niemand heeft het recht om jou te vertellen wat je wel en niet móet doen.

Jij bepaalt wie je bent en wordt, jij bent als enige verantwoordelijk voor je eigen geluk. Dat kan niemand anders voor je doen. Je bent geen slachtoffer, je staat zelf toe dat jou dingen “overkomen”.

Ondertussen is dat voor mijzelf de grootste belemmering in mijn leven: ik wil graag vloggen, podcasten, actief zijn op insta…zoveel mogelijk mensen helpen om hun gedachten en doelen duidelijk te krijgen. Met gelukkig zijn in het algemeen en hun fysieke vertrouwen in het bijzonder.

Gewoon mensen helpen.

Te lang geef ik die adviezen aan iedereen maar lukt het maar niet om voor mezelf die switch te maken. Ik ben als de dood om het “niet goed te doen” in andermans ogen. Geen bevestiging te krijgen. Om te falen.

Tijd voor verandering. Tijd om mijn eigen adviezen op te volgen en te doen wat mij motiveert. Tijd om schijt te hebben aan de mening van een ander: ik ben 100% verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en ga daarom de dingen doen die ik wil doen.

Als ik met een blog, vlog, post of Insta-storie ook maar één persoon kan helpen is mijn missie al geslaagd. Misschien help ik jou een keer, misschien vind je me alleen irritant. In beide gevallen: handel ernaar. Heb ik je geholpen? Laat het me weten! Ben ik irritant? Klik me weg.

Wat het ook is, doe vanaf nu dingen omdat jíj ze wilt doen. Niet omdat de buitenwereld dat verwacht of omdat je bang bent voor de reactie van je omgeving. Doe het omdat het jou gelukkig maakt.

By | 2018-08-17T15:52:59+00:00 17-08-2018|