fbpx

Waarom willen we perfect zijn?

Waarom doet iedereen zo zijn best om perfect te zijn?

Ik betrap mezelf er ook wel op hoor, begrijp me niet verkeerd. Het is natuurlijk net iets leuker om op social media te laten zien hoe goed je aan het trainen bent en hoe mooi je 87 gram groenten en 64 gram rijst uit de pan zijn gekomen.

Maar (en dit geldt zeker voor alle fitness-professionals): het is alles behalve de realiteit voor 99 % van de mensen.

Ik snap dat je mensen wilt motiveren en inspireren. Maar verplaats je eens in iemand die al jaren worstelt met zijn/haar gewicht en eetgedrag.
Hoe motiverend is het dan nog als je alleen maar ziet hoe goed anderen zich aan hun eten (lijken te) houden terwijl jij trots bent als er een halve reep chocola naar binnen gaat ipv een hele?

Tot de dag van vandaag faalt de fitnessindustrie (waar ik ook onderdeel van ben) hopeloos.

Binnen 3 jaar na gewichtsverlies is 95% van de mensen terug op het oude gewicht, of zwaarder. Dat toont aan dat de huidige manier van afvallen en diëten een kortetermijnoplossing biedt waar je niks van leert.

Als mens willen we “hardcore”zijn. Diëten/afvallen moet kut zijn, je moet afzien en dat moet je laten zien op social media: #beastmode #fitchick#fitdutchie en #hoegroeitmijnhaarterugopmijnhoofd.

Hmm, die laatste hoort er niet bij. Maar wat ik wil zeggen: het enige dieet wat je vol kunt houden is een dieet waar je alles kan eten. Met mate. Dus wees niet te streng voor jezelf. Zet geen einddatum in je agenda maar werk er wel elke dag aan om je doelen te behalen.

Ik ben Sander en ik heb afgelopen weekend een keertje 5 liter bier en McDonald’s (op zondagochtend) op.

Nou. En.

sander-mcdonalds

 

By | 2017-12-15T21:33:32+00:00 16-10-2016|